Kruger Park

[dir verhaal is geschreven over de loop van ons verblijf in Kruger Park en de dag erna. Elk stuk begint met een aanduiding van wanneer het is geschreven]
Maandagochtend

Gisteren zijn we vroeg opgestaan om te gaan rijden naar Kruger Park. We moesten daar om drie uur zijn en we hebben zo’n anderhalf uur speling genomen. Gelukkig maar, want onderweg hebben of weer redelijk lang moeten wachten bij werkzaamheden en zijn we aangehouden door de politie omdat we te hard reden. Redelijk gemeen stonden ze precies achter een snelheidsbord, waardoor we 37 kilometer te hard reden. Een boete van 170 euro, die we gelukkig net contant konden betalen. Anders moesten we naar het bureau en dan waren we niet op tijd geweest.

In Kruger zijn we door onze gidsen opgehaald en naar het kamp gebracht. Het is een kamp zonder stroom, maar we hebben wel gas en stromend water en verder ook prima hutten. In de avond heeft onze gids ons de veiligheidsregels uitgelegd en verteld hoe de twee opvolgende dagen werken. Daarna hebben we gegeten en rond negen uur zijn we gaan slapen, want vanmorgen begon de dag weer vroeg.

Iets na vier uur zijn we gewekt voor het ontbijt, zodat we om vijf uur konden beginnen aan de eerste wandeling. Tijdens deze wandeling zijn we zo’n 10+ kilometer door het park gaan lopen, waar we onderweg best veel olifanten en neushoorns hebben gezien. Een keer waren ze aardig dichtbij, waardoor we even door moesten stappen…

Zodadelijk hebben we een brunch, waarna we een siƫsta hebben. Daarna gaan we bij zonsondergang een kortere wandeling maken om ergens te genieten van de ondergang.

Dinsdagochtend 

Gisteren aan het eind van de middag hebbe we weer een wandeling gemaakt, maar deze keer korter. Onderweg zijn we weer wat dieren tegengekomen, hoewel de meesten snel weggingen toen ze ons zagen…

Aan het eind van de wandeling hebben we op een heuveltje genoten van de zonsondergang, waarna we weer naar het kamp zijn gegaan. Daar hebben we gegeten en nog wat gepraat rondom het kampvuur, om daarna weer op tijd te gaan slapen.

Vanmorgen werden we weer iets na vier uur gewekt en deze keer ging onze wandeling de andere kant op. Onderweg zijn we heel dicht langs een olifant en een neushoorn gegaan. Dat waren even wat spannende momenten, omdat we heel stil langs ze moesten gaan zodat ze ons niet gingen aanvallen. Maar we leven nog, dus het is goedgekomen.

Nu gaan we zo weer lunchen en daarna weer de middagwandeling doen.

Woensdagmiddag 

Inmiddels zijn we uit Kruger Park. Gisteren aan het eind van de middag hebben we weer een wandeling gemaakt en van de zonsondergang genoten.

Vanmorgen konden we tot 6 uur uitslapen, waarna we weer uit het park zijn gegaan. Daarna zijn we naar Graskop gereden en onderweg hebben we een waterval bezocht.

We gaan zo lunchen en daarna rustig aan in het dorp hier wat drinken ofzo.

  [sorry geen foto’s want het internet is bagger]