Apen, vogels, wiebeltouwbrug en…. BUNGEE!

Vandaag was een volle dag. Vanmorgen zijn we op tijd uit Plettenberg Bay vertrokken naar onze eerste bestemming: Monkeyland / Birds of Eden. Dit is een plaats waar apen en vogels worden opgevangen die gedoneerd worden. Bij Monkeyland kregen we een tour en bij Birds of Eden mochten we zelf rondlopen. Bij beiden liepen / vlogen de dieren gewoon los om je heen, waardoor ik extreem mooie foto’s heb kunnen maken, zoals de volgende paar:


  
Daarna gingen we naar de Bloukrans brug voor een activiteit waar ik al een paar maanden tegelijk naar uitkijk en tegenop kijk: bungeejumpen! Een 216 meter hoge sprong van een brug boven een rivier in een ravijn.

Ik wist al lang dat dit op de planning stond, maar was nog niet zeker van mezelf of ik het wel wilde ?. Toen we aankwamen was er een hele bus vol met Indiërs net aangekomen, waardoor het leek alsof we niet konden springen. We konden wel meelopen met die groep om vanaf de brug toe te kijken.

Nadat we dat een uur hadden gedaan heeft Sebas heel erg z’n best gedaan ons ertussen te krijgen. Nadat we zeiden dat we weg moesten konden we toch nog springen. Ik was als eerste van onze groep. Toen het dichter bij kwam, vond ik het wel even heel eng, maar op het laatste moment terugkrabbelen leek me ook niks. Uiteindelijk ben ik dus gesprongen (eigenlijk vooral eraf geduwd ?) en het was echt ontzettend gaaf. Ik heb een video die ik hopelijk nog op Facebook kan zetten (niet vandaag want het internet in dit hostel is om te huilen), maar er zijn ook foto’s gemaakt dus die is hier eentje:
Na de bungee zijn we ook nog naar het national park bij Stormsrivier gegaan, waar we een hangbrug hebben overgestoken en een stuk hebben gewandeld door de natuur. Die brug zag er ongeveer zo uit:

Nu zitten we in een hostel in Port Elizabeth en morgen gaan we door Addo Elephant Park rijden.