Hobbeldebobbel en Die Hel

[deze post is gisteren gemaakt maar vandaag pas online gezet omdat we gisteren geen internet hadden]

Gisteravond hebben we in het hostel gegeten, waar we een buffet met onder andere struisvogelvlees kregen. Dat smaakte echt superlekker! In het hostel zaten twee Britse en een Nederlands meisje, waar we de hele avond bord- en kaartspelletjes mee hebben gedaan, wat natuurlijk ontzettend gezellig was.

Vanmorgen wilden we naar een waterval toe, maar de weg daarnaartoe was dicht omdat het teveel geregend had en de weg daardoor slecht was.

We zijn dus maar meteen gaan rijden naar Die Hel. Dat ligt zo’n 80 kilometer rijden van Oudtshoorn, maar 50 km daarvan moet je rijden over best wel slecht wegdek. Het is niet verhard, overal ligt zand of steen. Onderweg moet je vaak een stuk door water, omdat het geregend heeft of omdat er een rivier de weg kruist.

Die hele rit heeft ons dan ook zo’n 4 uur gekost, en de auto ziet niet meer echt blauw… Maar uiteindelijk zijn we aangekomen op een supermooie plek in een kloof, waar je echt in de natuur zit.

Toen we bij ons huisje waren kwam de beheerder even langs. Die had honden bij, waarvan er nu eentje bij ons huisje blijft hangen. We hebben dus een tijdelijk huisdier ?.

Zojuist hebben we nog wat rondgelopen in de omgeving hier (met de hond die voorop liep) en nu zitten we lekker in het huisje. Ons huisje ziet er van buiten zo uit trouwens (zie ook de hond en de vieze auto):   

Vanavond zijn we van plan om een kampvuurtje te maken en daaromheen te zitten.

Morgen gaan we weer vroeg terugrijden. Onze was wordt gewassen in Oudtshoorn en die kunnen we dan ophalen. Origineel was het plan om door te rijden naar Stormsrivier, maar er is een kans dat we nog een nachtje in Oudtshoorn slapen, omdat we anders wel erg veel moeten rijden.