Walvissen en haaien

Gisteren hadden we geen internet, dus vandaag een verhaal over twee dagen.

Gisterochtend hebben we uitgecheckt bij het hostel en daarna zijn we naar Hermanus gereden. Daar hadden we namelijk een walvisboottocht geboekt. We gingen op een boot de oceaan op om de walvissen te kunnen zien. Na een boottocht van een half uur ofzo stopte de boot en moesten we wachten op de walvissen. Dat duurde gelukkig niet zo lang. De walvissen kwamen aardig dichtbij dus ik heb best veel foto’s kunnen maken. Omdat dat best lastig is op een boot die alle kanten op gaat, zijn er een hoop slechte foto’s bij. Maar hierbij een kleine selectie: 

    
   
Daarna zijn we doorgereden naar Gansbaai, waar onze volgende slaapplek was voor afgelopen en komende nacht. Daar hebben we verder niet veel gedaan gisteren, omdat we vanmorgen al om zes uur bij het bedrijf moesten zijn dat het “white shark cage diving” organiseert.

Daar kregen we eerst ontbijt en een uitleg, en daarna gingen we weer een boot op. Op deze boot moesten we wetsuits aandoen en konden we in een ijzeren kooi in het water naar haaien kijken. Die zagen we helaas niet vanuit de kooi (je kon niet zo ver onder water kijken), maar wel vanaf de boot. We hebben helaas geen foto’s van de haaien, waar camera’s mee aan boord nemen leek ons niet zo’n goed idee. Het bedrijf zelf maakte wel foto’s maar een dvd met die erop was nogal duur.

Ik heb zelf nogal m’n best gedaan de haaien te lokken, door zowel een keer in de kooi als een keer op de boot goed misselijk te worden en mijn maaginhoud in de oceaan te dumpen ?. Maar goed, daarna was het weer prima.

Nu zitten we al weer in het hostel en zo gaan we langs de winkel. Vanavond gaan we hier in her dorp wat eten en morgen gaan we een autorit van zo’n 6 uur maken.